Вибір змішувача в нову квартиру

Коли процес ремонту в новому житлі практично закінчений, настає приємний етап вибору комплектуючих, меблювання та аксесуарів. Вибір змішувачів для ванної та кухні - важливе завдання, так як від функціональності і надійності буде залежати маса процесів: миття посуду, продуктів, гігієнічні процедури і багато іншого безпосередньо пов'язано з цим простим пристроєм. Про те, яким повинен бути хороший змішувач-читайте рада наших фахівців далі.

На що варто звернути увагу

Сучасні змішувачі діляться на:

  • для ванної
  • для кухні
  • Для умивальника

 

Залежно від комплектації, до змішувача може додаватися лійка або душ зі шлангом.

Для ванної необхідний врізний змішувач, який монтується безпосередньо в стіну для стикування з водопроводом. Основне завдання-наповнити ванну, наповнити водою ємності — наприклад, відро для миття підлоги. Такий змішувач звичайно укомплектований висновком під душовою шланг, де перемикання режимів проводиться за допомогою дивертора. Оптимальна довжина шланга становить від 1,5 до 1,7 м, щоб він не був коротким або навпаки занадто довгим. Лійка переважно з силіконовими форсунками. Такий варіант надійний і функціональний.

Для умивальника у ванній кімнаті змішувач повинен бути не надто довгим, щоб вода не розбризкувалася по сторонам в процесі користування. Якщо основне завдання такого умивальника-можливість помити руки або почистити зуби — досить довжини змішувача в 12 см.

Для кухні, навпаки, вибирайте варіанти з високими довгими змішувачами. Подумайте, вам доведеться мити під ним продукти, ставити посуд, в тому числі і габаритні сковорідки і каструлі. При цьому крані не повинен заважати вільному доступу до чаші раковини. Якщо плануєте раковину на 2 чаші — обов'язково вибирайте змішувач з поворотним механізмом.

Огляд популярних моделей

Одним з кращих на території України вважають турецькі змішувачі. Для умивальника багато українців вибрали Одноважільний змішувач, який відрізняється маленькими габаритами і функціональність. Панель управління кріпитися на стіну, матеріалом служить скло. Такий варіант виглядає стильно і сучасно. На скляній панелі розташований сам кран і вентиль управління потоком. Матеріал-латунь, покрита хромом. Основна риса-економія місця і ергономічність.

Для ванної добре підходить змішувач гігієнічний, одноважільний.


Вважається зручним і економічним рішенням для ванних кімнат. Панель управління зроблена з якісного АВС пластика, який стійкий до механічних впливів. Матеріал не боїться подряпин, відколів, легко відмивається від забруднень і мильних розлучень, що по достоїнству оцінять всі акуратні люди. Вентиль управління зроблений з латуні і покритий хромом — що забезпечує стильний дизайн і тривалий термін служби.

Звернути увагу: що такий змішувач займає мало місця і відмінно підходить для невеликих ванних кімнат, а завдяки шланговому з'єднанню з утримувачем для душу — і для душових кабін відкритого або закритого типу. Прихований монтаж в 2 отвори дозволить доповнити нову ванну акуратним невеликим змішувачем.

Модель кухонних змішувачів Adell також відрізняються високою якістю матеріалів і функціональність.


Прихований монтаж в стіну відрізняється практичністю і візуальною простотою, хромове покриття піклується про довговічність пристрою. Регулювати температуру і натиск абсолютно просто за допомогою спеціальних вентилів, які не ламаються і не виходять з ладу протягом довгих років. Здебільшого, панелі змішувачів виробляються з міцного АВС, який відмінно підходить для використання в кухонних приміщеннях.