Інформаційні таблички та покажчики

Со інформаційними табличками та покажчиками ми стикаємося кожен день. На вулиці, в магазині, в транспорті і т.д. такі таблички допомагають нам орієнтуватися. І чим зрозуміліше буде покажчик, тим легше нам буде зрозуміти його позначення.

Перш за все, таку табличку має бути добре видно і вона повинна бути максимально зрозумілою. При цьому не важливо, якою мовою вона написана, адже більшість таких табличок мають ще й графічне позначення. Таким чином, в якій країні ви б не опинилися, навіть без знання мови ви з легкістю зможете розібратися в покажчиках.



Якщо говорити про навігаційних табличках, то їх можна зустріти в самих різних сферах: банках, офісах, салонах, торгових центрах, бізнес холах і т.д. найчастіше вони представлені у вигляді яскравих і креативних модулів з незвичайним дизайном. Тобто творцями спочатку робиться все можливе, щоб такі таблички виділялися на тлі інтер'єру і не залишилися непоміченими.

Що стосується інформаційних табличок, то їх головне завдання-про що-небудь нас попередити. Такі таблички теж завжди яскраві, але вони не показують нам місце розташування того чи іншого об'єкта. Приміром, табличка "слизька підлога" ставиться безпосередньо на вимите покриття, і варто звернути увагу, що мокра підлога може бути слизькою.

Табличка запобігає травматизму відвідувачів і персоналу. Як тільки покриття висихає-табличка забирається.

Але у всіх табличок свої подібності виходячи з їх застосування. Так, таблички з покажчиком аварійного виходу виконуються завжди в зеленому кольорі. А якщо табличка щось забороняє, то вона буде червоного кольору. Їх можна порівняти зі знаками дорожнього руху. І по одному лише кольором можна зрозуміти, забороняє, дозволяє або попереджає табличка.


Виготовлятися таблички можуть з самих різних матеріалів. Покажчики можна зустріти з дерева, металу, пластику і т.д. якщо ж мова йде про тих табличках, які встановлюють на підлогу (як у випадку з табличкою "слизька підлога"), то в більшості випадків вони виконані з міцного пластику. По-перше, вони легкі і їх нескладно переносити з місця на місце, по-друге, вони мало схильні до зовнішніх факторів, але, а по-третє, такі таблички мають невисоку вартість.

Інформаційні таблички створені для нашої безпеки. Тому, йдучи по супермаркету або торговому центру, не варто їх ігнорувати. І навіть якщо ви в іншій країні і не розумієте, що написано, позначення табличок ви точно зрозумієте. І можливо, одна з таких табличок допоможе вам уникнути падіння на слизьку підлогу.