Сміттєві відра для підприємств громадського харчування

Підприємства громадського харчування виготовляють кулінарну продукцію, хлібобулочні і кондитерські вироби, реалізують або організовують споживання даної продукції. В цих підприємствах є свої особливості обслуговування і різноманітний вибір реалізованої продукції. Кулінарні вироби повинні відповідати певним державним стандартам. На кожному підприємстві громадського харчування є санітарні правила і технічні умови, які суворо дотримуються.

Заклади громадського харчування діляться на кілька типів:

  • ресторан - такий заклад має у переліку широкий вибір складних страв і підвищений рівень обслуговування
  • кафе – за типом нагадує ресторан, але з обмеженим асортиментом меню
  • бар – сама назва говорить за себе, це місце де реалізують різноманітні алкогольні напої, а також закуски і хлібобулочні вироби, десерти різні
  • їдальня – громадський заклад з доступними цінами. Включає в себе асортимент страв з різним меню по днях тижня


Бари і ресторани відрізняються гарним інтер'єром і рівнем комфорту, наявністю оригінальних страв. Стильний інтер'єр закладу – це один із способів залучення клієнтів.

Який би не був тип закладу, скрізь є харчові відходи і у великій кількості. У зв'язку з санітарно-гігієнічними нормами сміття слід вчасно вивозити. Кожне підприємство самостійно робить графік вивозу сміття виходячи зі своїх потреб. Адже чистота повинна бути не тільки в середині ресторану або кафе, але і на прилеглій території. В Україні діють санітарні норми прийняті ще в 1991 році для громадських підприємств. Вони стосуються вимог щодо території, водопостачання та каналізації, чистоти в приміщенні, а також на прилеглій території і особистої гігієни персоналу. При недотриманні цих правил може виписуватися штраф або вводитися певні санкції. Можуть навіть закрити ресторан за порушення. Відповідно до санітарних вимог території підприємства, на спеціально обладнаних майданчиках з цементу або асфальту розміщують металеві або бетоновані сміттєзбиральники. Їх наповненість повинна становити не більше 2/3 від обсягу. Ніхто ж не хоче мати гризунів і тарганів на території ресторану.

В підприємствах громадського харчування можуть сортувати сміття. Оскільки, відходи складаються не тільки із залишків їжі, але і з використаної тари і пакувальних матеріалів.

Тому купуються сортери (контейнери для сортування) для декількох видів сміття. Сортери складаються із сміттєвих баків різного кольору, кожен з яких позначає вид сміття, наприклад: пластик, скло і т. д. В продажу вони є на 3 або 4 відсіку. В комплекті до сортерам можуть бути різні кришки, в залежності від ваших уподобань: суцільна або обідком. Зручно, що всі ці ємності розміщуються на металевій рамі для їх надійної фіксації.

Під час походу в кафе, громадське харчування чи ресторан ви часто могли помітити наявність стильного або звичайного сміттєвого бака. Все залежить від рівня закладу. Біля громадського харчування може стояти звичайна бетонована урна, в той час як біля ресторану розміщена: урна-попільничка циліндричної форми з боковим відсіком для сміття або відро зі спеціальним обідком, посередині якого розташовується відсік для сміття.

Це витончені металеві урни з нержавіючої сталі. Також для курців можуть розміщувати в спеціально відведених місцях підлогову попільничку на довгій металевій ніжці. В середині чаші є знімний контейнер, в якому накопичується попіл і його легко можна зняти і почистити.

Для кафе є спеціальні відра з рухомою кришкою. Зручність в тому, що не потрібно прикладати зусилля для відкриття кришки, досить легкого поштовху. Ці відра йдуть об'ємом 5, 12, 32, 45 літрів. Або ж можна придбати урну з обідком на 16 літрів.

Усередині приміщення вбиральні можна розмістити відро для сміття з педаллю. Воно розраховане на 3, 5, 20 літрів. Завдяки ножної педалі вам не доведеться відкривати кришку руками. Всередині відра з нержавіючої сталі знаходиться пластиковий контейнер з ручкою. У разі необхідності він легко піднімається і миється. Урна з обідком може підійти для використаних паперових рушників.

До підприємств громадського харчування пред'являються високі вимоги, тому що від якості їх виконання залежить комфорт і здоров'я відвідувачів. Для дотримання санітарно-гігієнічних норм, пропонуємо на вибір урни з високоякісної нержавіючої сталі з тривалим терміном