Пластикові сміттєві баки: види, область застосування

Збір сміття-невід'ємна частина нашого життя. Ми маємо справу зі сміттям постійно і вкрай важливо правильно з ним поводитися. Про те, що не можна викидати сміття прямо на вулицю нам говорили ще з дитинства, тим більше для збору відходів існують всілякі сміттєві баки.

Під самим поняттям" сміттєвий бак " слід розуміти спеціальну ємність, яка служить для збору харчових, побутових і будівельних відходів, а виготовляються такі баки сьогодні переважно з високоміцного пластику.

Види сміттєвих баків

Всі сміттєві контейнери можна поділити на такі види:

 

Пластикові контейнери. Галузь застосування. Особливість.

Пластикові контейнери є дуже зручними і універсальними засобами для збору сміття. Звичайно, вони навряд чи підійдуть під будівельні відходи, але ось відмінно підійдуть під побутові та харчові відходи.

Виготовляються такі баки з високоміцного пластику, що забезпечує їм тривалий термін експлуатації і в цілому зручність використання. Важать самі по собі вони не багато, і це дозволить переміщати його в зручне для вас місце. Такі баки можна зустріти на кухні або в підсобці, вони також відмінно підійдуть для використання на вулиці.

Пластикові сміттєві баки найчастіше мають кришку і бічні ручки. Що забезпечує їм ще більшу зручність при експлуатації. Кришка дозволяє швидко і надійно закрити бак, а ручки зручні для його переміщення.

Як правильно вибрати сміттєвий бак

Звичайно, для звичайного приватного будинку або квартири для збору сміття підійде і звичайне пластикове відро невеликого розміру. Але ось коли мова йде про велику кількість сміття, наприклад, про сміття закладів громадського харчування, то маленьким відром не обійтися. І дуже важливо правильно підібрати контейнер для збору відходів.

І перш за все, на що варто звернути увагу – це обсяг. Цей параметр буде залежати від ваших обсягів. Досить універсальними можна вважати баки на 70 або 90 літрів.

Найкраще вибирати баки з фіксаторами на кришці. Це забезпечить баку герметичність, що запобіжить поширенню неприємного запаху в місці установки бака і не дозволить залізти в нього комахою або твариною.

Що стосується естетичного вигляду, то це далеко не найважливіший параметр. Однак якщо бак стоїть в громадському місці, то і на зовнішній вигляд варто звернути увагу.

Переваги пластикових сміттєвих баків

Раніше, найчастіше, зустрічалися металеві сміттєві баки, які, можливо, і міцніше пластикових, проте самі по собі набагато важче і незручніше. До того ж, такі баки швидко іржавіють. Якщо говорити про пластикові контейнери, то можна виділити такі переваги:

  • достатня міцність
  • зручність у використанні
  • доступна вартість
  • не схильні до впливу погодних умов
  • стійкі до подряпин і пошкоджень

 

Викидаючи сміття в спеціальний контейнер, ми забезпечимо чистоту нашого навколишнього середовища.