Візки для прибирання: призначення, види

Прибирання-це те, з чим ми стикаємося щодня. В офісі, вдома, в магазинах, на вулиці – без прибирання все це перетворилося б на одне велике звалище. Однак кожному хочеться цей процес полегшити. І одним з пристосувань, яке здатне це зробити-це візок для прибирання.  Вони, безсумнівно, створені для того, щоб полегшити рутинну роботу, а також знизити витрати на працю, оскільки з ними прибиральники справляються зі своїми завданнями набагато швидше. Звичайно, такі візки найчастіше зустрічаються в торгових центрах і офісних будівлях, але за великим рахунком саме для таких приміщень вони і створені. Дивно використовувати такий візок в квартирі площею 60 м2, де і без такого пристосування вистачає меблів і техніки. А ось для великих приміщень вони підходять ідеально, з ними легко поводитися, та й виглядають вони досить привабливо. Але мало хто замислювався про те, що навіть Візки для прибирання бувають різних моделей і з різними функціями.

Призначення візків

Подібні візки асоціюються у більшості з вологим прибиранням. Але це не все її застосування. Подібні пристосування зручні також і для сухого прибирання. Адже візок з відрами ідеально підходить для збору різного сміття. При цьому вона може мати ще й мішки для сміття, а також підставку під совок і віник.


Використовувати візок можна і для сервісу. На ній можна як розвозити постільну білизну та інші предмети, так і збирати посуд зі столів в ресторані або номерів в готелях.

Якщо говорити, все-таки, про вологе прибирання, то візки часто мають пристосування для віджиму і кріплення для швабри.

Що являє собою візок для прибирання

Конструкція самої візки досить проста. Весь виріб складається з: рами, колісної бази і відер.

Рама-основний елемент конструкції. Зазвичай вона виготовляється з металу і обладнується рухомою ручкою для зручного переміщення.
Колісна база являє собою 4 поворотних колеса з фіксаторами. Для управління візком не потрібно прикладати особливих фізичних зусиль.
Відро. Найчастіше візки роблять для двох відер. Одне для чистої води, друге для віджиму. Але в такий візок замість другого відра можна покласти різні миючі засоби. Однак є моделі і всього для 1 відра.

Існують моделі, які обладнані додатковими пристосуваннями, будь то підставка для пилососа, шафка, кошик, мішок для сміття і т.д. і саме, виходячи з конструкції, всі візки можна поділити на: одноведерні, двухведерні і сервісні (які мають додаткові пристосування).
 

Вибираючи візок, варто чітко розуміти весь спектр послуг, які виконує персонал з прибирання. Компактні розміри дозволяють зберігати візок в невеликому підсобному приміщенні, а при переміщенні вона не закриє весь прохід.
 

Візки для прибирання досить довговічні, не вимагають за собою особливого догляду і практично не схильні до зовнішніх факторів. Звичайно, розбити пластикове відро досить просто, але через це не доведеться міняти весь візок, досить буде просто замінити відро.